Τελικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο – Πίζα, 12 Νοεμβρίου 2015

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου του 2015, πραγματοποιήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας το τελικό συνέδριο του έργου ValidVol. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην μεγαλοπρεπή αίθουσα συνεδριάσεων του “Bastione Sangallo”, που είναι ένα αρχαίο φρούριο εντός των τειχών της Πίζα. Το Συνέδριο είχε την υποστήριξη του Δήμου της Πίζα.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 53 άτομα από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, και τη Βόρεια Ιρλανδία. Μερικοί από αυτούς ήταν οι επικυρωτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία ValidVol που πραγματοποιήθηκε στις χώρες των εταίρων. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από ιταλικές εθελοντικές οργανώσεις, ιδρύματα εκπαίδευσης ενηλίκων, τοπικές αρχές, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, γραφεία εργασίας και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της κυρίας Sandra Capuzzi, Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου της Πίζα και της κυρίας Cristina Grieco, Αντιπροέδρου, αρμόδιας για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Τοσκάνης. Επιπλέον, χαιρετισμό απέστειλε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, κυρία Silvia Costa, ενώ ο κύριος Calum Morrison από το Κολλέγιο North West Regional παρουσίασε το έργο ValidVol.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα πάνελ με θέμα την επικύρωση των δεξιοτήτων στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετείχαν ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (EESC), το Ανοικτό Δίκτυο Κολλεγίων της Βόρειας Ιρλανδίας, τα ιταλικά Υπουργεία Εργασίας και Πανεπιστημίου, το CESVOT – Κέντρο Εθελοντικής Υπηρεσίας στην Τοσκάνη, το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους Εργαζόμενους (ISFOL), καθώς και η Ευρωβουλευτής, κυρία Martina Anderson, από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η τελευταία πρωινή συνεδρία ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση της διαδικασίας ValidVol, στα εργαλεία που αναπτύχθηκαν, καθώς και στην αξιολόγηση της πιλοτικής φάσης.

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, διοργανωθήκαν δύο ομάδες εργασίας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες από τη διαδικασία ValidVol, καθώς και να κάνουν κάποιες από τις ασκήσεις που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο του ValidVol.

Οι παρουσιάσεις του Τελικού Συνεδρίου: